Ekologiczne przepisy z blenderem | Moje blogowanie

Bloguje bo to kocham

Ekologiczne przepisy z blenderem

Ilość produktów typowo wegańskich dostępnych w wielu sklepach spożywczych z każdym dniem zdaje się wzrastać w dość widoczny sposób. Wynika to jednoznacznie z coraz większego zainteresowanie spożywaniem tego rodzaju wyrobów oraz dodatkowo zwiększonym zainteresowaniem produktami wegańskimi. Jednym z nader oryginalnych i niedużo znanych wyrobów wegańskich jest z całą pewnością sojonez uchodzący za prawdziwy przysmak i pewny rarytas dla wielu wegan. Produkt ten jest niczym innym jak typowo wegańskim majonezem, w związku z czym odbiega od niego składem i doborem niektórych składników. Dla prawdziwych wegan jest to jedno z tych dań, które mogą wytworzyć w domowym zaciszu i dodawać do wielu potraw. Żadna z niewtajemniczonych osób nie zgadałby niewątpliwie, że w produkcie tym nie wyszukają jajek tak popularnych w składzie tradycyjnego majonezu. Ten typowo wegański majonez jest delikatny, zwłaszcza smaczny i posiadający kremową konsystencję. Wyselekcjonowanie odpowiednich składników i szybkość przygotowania wpływają na jeszcze większą popularność sojonezu, który może być dodawany do sosów i kanapek , a oprócz tego wielu innego rodzaju potraw łatwych jak i tych o charakterze kategorycznie bardziej uroczystym. W celu przygotowania tego produktu wystarczy zaopatrzyć się w mleko sojowe, do którego dodajemy łyżeczkę octu jabłkowego i dwie łyżeczki musztardy. Do smaku dodajemy sól i pieprz , a dodatkowo jedną drugą szklanki oleju rzepakowego. Wszystkie elementy mieszamy ze sobą w blenderze, po czym otrzymujemy gotowy produkt, który możemy spożywać w różnej postaci.

Zobacz też: sojonez.

FacebookTwitterGoogle+Share


Post a Comment